Miras Hukuku
Miras Hukuku
MİRAS HUKUKU – MİRAS DAVALARINDA AVUKATIN ROLÜ
ÜĞÜDÜR AVUKATLIK tarafından Miras Hukukundan kaynaklı davalarda müvekkillerine yargılama sürecince miras hukukundan doğan tecrübelerini yasal hakları ön planda tutarak müvekkillerine hizmet sunulmaktadır.
Gaziantep Sulh Hukuk ve Asliye Hukuk Mahkemeleri başta olmak üzere Gaziantep, Nizip, Karkamış, Yavuzeli, Araban, Oğuzeli, Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı, Islahiye ile Kahramanmaraş, Kilis, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye ve diğer illerde miras uyuşmazlıklarından doğan işlemlere yönelik olarak miras davalarında ÜĞÜDÜR AVUKATLIK müvekkillerine miras konusunda hukuki yardım sunmaktadır.
Miras hukuku ve miras davaları denince ilk akla gelen dava türleri; Veraset ilamı çıkartılması, ortaklığın giderilmesi, mal paylaşımı, vasiyetin açılması, vasiyetname düzenlenmesi, miras sözleşmesi düzenlenmesi, mirastan çıkarma, reddi miras yapma, mirasçı atama işlemleri, vakıf kurma, mirastan feragat sözleşmesi düzenleme, gaiplik davası, mirasçılık belgesinin düzeltilmesi ve iptali davası, mirasın hükmen ve gerçek reddi davaları, mirasçılardan mal kaçırma, mirasçı kadınlara daha az miras verilmesi, mirasın paylaşımı sözleşmesi gibi Türk Medeni Kanunda düzenlenen diğer konularda da ÜĞÜDÜR AVUKATLIK tarafından hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti verilmektedir.
Miras Davalarında Avukatın Rolü
Miras bırakanın ölümünden itibaren 3 ay içerisinde mirasçı olarak görünen kimselerin reddi miras davası açma hakkı mevcuttur. Miras bırakanın yüklü borçlar ile vefatının ardından süresi içerisinde dava açılmaması halinde miras alacağı ve borçları ile birlikte mirasçılara intikal edecektir. Bu nedenle reddi miras gibi bir işlemin süresinin ihmal edilmesi mirasçıların hayatlarını karartabilecektir. Bu nedenle miras davalarının, miras hukuku ve miras davalarında belirtilen sınırlar ve usul kurallarına riayet edilerek dava sürecinin takip edilmesi gerekmektedir.